این بنا نمونه ای کامل از هنرهای ایرانی اسلامی را به نمایش گذاشته که کاشی کاری های آن توانسته اند اثری ماندگار از خود خلق کنند و مسجد را به یکی از بی همتا ترین آثار معماری جهان تبدیل کنند. این پل شاهکاری بینظیر از آثار دوره سلطنت شاه عباس اول است، به هزینه و نظارت سردار معروف او الله وردیخان بنا شده است بنابراین به آن پل الله وردیخان نیز می گویند . تا ۲۸ سال بعد نیز همچنان این ماشین چاپ مورد استفاده قرار نگرفت، اما گریگوریس هوانسیان خلیفه وقت در سال ۱۸۷۲ تصمیم به راهاندازی مجدد چاپخانه و استفاده از این ماشین چاپ گرفت.متاسفانه پس از آن نیز مخالفت های زیادی با فعالیت چاپخانه کلیسای وانک صورت گرفت که در نهایت منجر به سوختن و از بین رفتن این چاپخانه شد. که آتشکده آذرگشسب و برزین مهر به دلایلی از جمله حمله دشمنان به ایران، از بین رفتند ولی به دستور یزدگرد سوم، آتش آتشکده کاریان که به نام آتش ورهرام شناخته می شود، به مرکز ایران یعنی شهر یزد آورده شد. ساخته شده. در قرن سوم پس از میلاد آتش جاویدان در این آتشگاه افروخته شد. اولین مسیر شما برای رفتن به این سازه تاریخی، خیابان جهان یا بزرگراه خرازی است که باید از طریق آنها خود را به خیابان آتشگاه برسانید. دقت کنید تاریخ سفر شما در ایام سوگواری نباشد، امکان بازدید از برخی مکانها و جاذبهها را از خود میگیرید. در بازارچههای پیرامون میدان امیرچخماق کافه، رستوران و فست فودهایی نیز راه اندازی شده است که میزبانی از گردشگران را بر عهده دارند و برخی از آنها از بهترین رستوران های یزد هستند. نیز وجود دارد؛ اما دخمه های شهر یزد به دلیل قرارگیری در پایتخت مذهبی زرتشتیان و نزدیکی به شهر و سایر بناهای تاریخی، از بازدیدکنندگان بیشتری برخوردارند.دخمه ها را از خشت خام و گچ بنا می کردند تا مواد آلوده به زمین نرسد.

Advertising 1 advertising branding graphic design posts social media tourism علاوه بر تماشای این بافت تاریخی می توانید از سایر جاذبه ها همچون مسجد چهار کوچه، آب انبار رستم گیو، باغ دولت آباد، موزه آب یزد، زندان اسکندر یزد، خانه تاریخی صدوقی، خانه لاری ها، مسجد جامع یزد، میدان مارکار و خانه کسرا که در نزدیکی این آتشکده قرار دارند، دیدن کنید. این بنا یکی از آب انبارهای شهر یزد از میان ۷۵ آب انبار ساخته شده در ۱۸۰ سال پیش و دوره قاجاریه است. دومین آب انبار، میدان نام دارد که این آب انبار در ضلع جنوبی میدان امیر چخماق قرار داشته و در زمان احداث خیابان، تخریب شده است.سومین آب انبار تکیه نام گرفته است که زیر تکیه ی امیر چخماق قرار دارد و اکنون بخشی از موزه ی آب یزد را تشکیل می دهد. اگر از مکان آب انبار آتشکده بهرام یزد میخواهید مطلع شوید، باید بگویم که در زیرزمین آتشکده واقع شده و برای ورود به آن مشکلی وجود ندارد و هنگام ورود به درون مخزن آب انبار هم میتوانید از گالری عکس عکاسان زرتشتی از جشنها و محافل زرتشتی و… برای زمانی که آب زاینده رود جاری است بهترین تفریح در اصفهان میتواند قدم زدن روی این پل زیبا باشد. به سی وسه پل، پل زاینده رود هم گفته میشود چرا که سی وسه پل بزرگترین پل احداث شده روی زاینده رود است. این صدا به عنوان یک نت موسیقی توصیف شده است و گفته می شود که در شب که پل توسط نورها روشن می شود زیبا است.

سازمان ملل 180 واحد پولی را به رسمیت شناخته است، اما از این 180 واحد کدام ارز عنوان با ارزش ترین پول دنیا را به خود اختصاص داده است؟ پارچه ، شیرینی های یزدی ، طلا و فرش از نمونه کالاهایی است که در این بازار مشتری های فراوانی را به خود اختصاص داده اند. میدان امیر چخماق ، میدانی برای تجمع اهالی یزد در قبل انقلاب و بعد از آن نیز مرکز راهپیمایی ها و تطاهرتهای یزدیان بوده و در سالهای اخیر به میدان حماسه های یزد شناخته شده است . این مکان نیز از دوران صفویه بهجامانده است. مسجدِ اِمام اصفهان یکی از مهمترین بناهای عصر صفویه است که پیشتر به نامهای مسجدِ شاه، مسجدِ سلطانی جدید و جامعِ عباسی شهرت داشت. با توجه به اینکه زمان بازدید بیشتر از یک ساعت طول نمی کشد، بنابراین در ادامه روز فرصت کافی برای بازدید از جاذبه های گردشگری خواهید داشت. از جاذبههای گردشگری نزدیک سی و سه پل میتوان به چهلستون، کلیسای وانک، کاخ هشت بهشت، موزه تاریخ طبیعی اصفهان و مسجد جامع عباسی اشاره کرد که مورد توجه گردشگران بسیاری واقع شده است. آتش آنقدر در فرهنگ ایرانی عجین شده که حتی آن را میتوان به عنوان یکی از عناصر پاکی در چهارشنبه سوری مشاهده کرد. حتی فرد مسئول و نگهبان آتش نیز باید با نقابی به نام پدام به آتش نزدیک شود. روشن ماندن این آتش، برای همه گردشگران جذاب است و درحالیکه آنها از پشت شیشه، جام حاوی آتش را میبینند؛ مقداری از بوی آن را نیز استشمام میکنند. هرچند با کشف آتش، انقلابی بزرگ در زندگی انسانها ایجاد میشود و خود را به عنصری تبدیل میکند که نقش تمدنسازی برای بشر خواهد داشت. از امکاناتی که برای این مسجد و مجموعه نقش جهان در نظر گرفته شده است می توان به دسترسی آسان به وسایل نقلیه، تردد معلولین با ویلچر، اقامتگاه،پارکینگ، رستوران، بوفه، امانتداری و .. اشاره نمود.

لازم است بدانید که برای بازدید از این مجموعه نیازی به پرداخت هزینه و تهیه بلیط نیست. زمان لازم برای بازدید از محوطه آتشکده و محفظه نگهداری آتش بهرام و نمایشگاه پیرامونی آتشکده، نزدیک ۱ ساعت زمان لازم است. ۲- تشکیل شعبات انتظامی بوسیله افسران وتشکیل شعبه گشت وتعیین عده لازم که پیاده وبادوچرخه وبا جیپ به منظورتعقیب دزدان وجلوگیری ازسرقتهای شبانه تا صبح درگشت شهرمی باشند. در زمان شاه عباس روی این پل و در کنارش هفت شبانه روز جشن میگرفتند.بعضی از روایتهای تاریخی هم میگوید جشن دیگری در تیرماه روی این پل زیبا برگزار میشده است. ای کاش این حساسیت روی همه بناهای تاریخی وجود داشته باشه. اگر مشتاق هستید که در مورد محلۀ تاریخی و دیرینۀ فهادان بیشتر بدانید میتوانید مقالۀ یزد و بناهای تاریخی در محلۀ قدیمی فهادان را در مجلۀ گردشگری میزبون مطالعه کنید. چرا که حتی بسیاری از این خانه ها هنوز بافت قدیمی خود را حفظ کرده و زیبایی خاصی دارند. هیربد، روزانه در چند نوبت با افزودن قطعهای چوب خشک و مقاوم، این آتش را حفظ کرده و خاکستر حاصل از سوخت آن که فاقد ارزش است را به هنگام نیاز، تخلیه میکند. اما آتش بهرام یا آتشی که در این آتشکده نگهداری میشود، پیشینهای نزدیک به ۱۵۰۰ سال دارد و آتش اصلی یکی از آتشکده مهم دوران ساسانی یعنی آذرفرنبغ فارس است. بازدیدکنندگان از آتشکده بهرام یزد، میتوانند آتش پیروزی را فقط از پشت شیشه اتاقک مجمر تماشا کنند.

در مقاله آتشکده یزد، هر آنچه که باید درباره ساختمان آتشکده بهرام یزد بدانید، گفتم. همانطور که از همان اول مسیر به شما قول داده بودم، قرار بود در پایان مسیر کمی کنار حوض پرآب و زیبای میدان امیرچخماق بنشینیم و چند دقیقهای به آنچه گذشت فکر کنیم. تا چند سال قبل برای قدم زدن در یک تونل آکواریوم باید به خارج از کشور سفر میکردیم؛ اما با افتتاح آکواریوم اصفهان در سال 1394 برای بازدید از اولین و بزرگترین تونل آکواریوم ایران تنها باید به اصفهان سفر کنیم. به این ترتیب، همچنان میتوانید با قدم زدن در این بازار سنتی صدای چکش مسگران را بشنوید که با نواختن چکشهای خود بر فلز مس برخی از بهترین و اصیلترین کالاهای مسی را تولید میکنند. یکی از قسمت های دیدنی، سقف ایوان مسجد است که با ۹۹ اسم خدا به خط کوفی بنایی ( نوعی خط کوفی زاویه دار ) تزیین شده اما مرمت های نادرست سبب شده تا برخی از راهنمایان گردشگری آن را با ۱۱۰ اسم برای گردشگران معرفی کنند. جذابیت تحقیق و مطالعه معماری ایران در این است که دریابیم چگونه این عوامل سه گانه بر یکدیگر تأثیر می گذارند و سرانجام به احداث بنایی منجر می شوند کاربرد بناها مطالعه درباره معماری ایران, نشان دهنده چگونگی گسترش آن در طی پانزده قرن گذشته است.

این سنگها در زبان ارمنی خاچ کلیم نام دارند و از دیگر کلیساهای جلفا به کلیسای وانک آورده شدهاند.منبع عکس: ایرنادر دو سمت ورودی کلیسا دو اتاق ساخته شده است که در گذشته از آنها برای پذیرایی از مهمانان استفاده میشد، اما امروزه به مغازه و اتاق نگهبانی تبدیل شدهاند. در ابتدا این کلیسا تنها کاربردی مذهبی برای مسیحیان داشت؛ اما امروزه بیشترین توجه به بعد تاریخی و جاذبه فرهنگی کلیسا جذب میشود. با توجه به جاهای دیدنی یزد و آثار تاریخی به جا مانده در آن، می توان فهمید که قدمت یزد و آبادانی آن به زمان های خیلی دور برمی گردد. ↑ گنجینه آثار تاریخی اصفهان. دیدن مسجد رایگان است، اما اگر بخواهیم موزه گنجینه را ببینیم، ۲ هزار تومان باید بپردازیم و بلیط بخریم. در میان هتل های یزد هتل فاضلی، هتل سنتی مهر، هتل سنتی رویای قدیم، هتل موزه فهادان، هتل سنتی والی، هتل تاریخی لب خندق و هتل سنتی فیروزه نزدیکترین هتلها به میدان امیر چخماق میباشند. فاطمی افزود: از یکشنبه شب گذشته و با اعلام خبر ثبت جهانی این جشنها به طور مردمی شروع شده و به همین مناسب با همکاری شورای شهر یزد، شهردارییزد و اداره کل میراث فرهنگی این استان مجموعهای از جشنها در میدان امیر چخماق برگزار خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر درباره حمل و نقل عمومی یزد، میتوانید راهنمای سفر به یزد را مطالعه کنید.

امیدوارم اطلاعات خوبی کسب کرده باشید. با رفتن به این میدان که یکی از میدانهای تاریخی کشور است، فضای چشمنوازی را میبینید که اطرافش را بافت قدیمی شهر یزد احاطه کرده است. به علاوه، حمام و سرویس بهداشتی قدیمی مجموعه نیز بازدیدکنندگان را با سبک زندگی مردمان گذشته بیشتر آشنا میکند. در محوطه کلیسای وانک مقبرههای زیادی متعلق به افراد سرشناس ارمنی نیز وجود دارند.منبع عکس: ایسنادر میدان روبهروی کلیسای وانک مجسمهای تمام قد با عبایی بر دوش به چشم میخورد که یک دستش روی چند کتاب است و به ابزاری کوچک در دست دیگرش نگاه میکند. سی و سه پل طولانیترین پل در بین پلهای اصفهان و بزرگترین بنای روی آب در ایران است که طول کل آن ۲۹۷ متر و عرض آن ۱۳۷۵ متر است و بخشهای بالایی و پایینی خیابان چهارباغ را به هم متصل میکند. ولی بعد از مدتی طبقه بالایی هم به آن اضافه شده تا زمان طغیان آب رودخانه، عبورو مرور مختل نشود. البته برای عکاسی در این آکواریوم باید هزینهای جداگانه هم بپردازید. البته این ماشین چاپ از آتش سوزی در امان ماند و در موزه کلیسای وانک به همراه نمونه ای از کتاب های چاپ شده در این چاپخانه و دستگاه چاپ آن دوره نگهداری می شود. همانطور که گفتیم تهیه این آتش وقت و هزینه زیاد می برد. درست در چند قدمی کلیسا یک پارکینگ وجود دارد پس می توانید با خیال راحت به جلفا گردی خود برسید. پس از ورود به کلیسا در قسمت غربی، ستونهای مربع شکل با طاق نماهای بلند به چشم میخورند. این بنا مربع شکل است و از چهار ستون تشکیل شده که در بالا به هم وصل شدهاند. شما هم موافق هستید که این پل در شب بسیار دیدنیتر است؟

اگر که قصد دارید تا با ماشین شخصی به جلفا بروید این اطمینان را به شما می دهیم که برای پیدا کردن جای پارک خودرو دچار مشکل نخواهید شد. البته پیدا کردن و انتخاب محل اقامت یکی از مهمترین و اصلیترین دغدغههای سفر است. البته روایت دیگری هم وجود دارد که ساخت پل در سال ۱۰۰۵ هجری ساخته شده است. در یکی از اسناد تاریخی، نیز نوشته شده درسال 1005 هجری قمری ساختمان پل الله وردیخان و آبادانی خیابان چهار باغ به پایان رسیده و تکایای چهارباغ در 1011 هجری قمری ساخته شده اند و ساخت تمام ساختمان ها در سال 1025 هجری قمری به پایان رسیدند. این مجسمه مربوط به خاچاطور کساراتسی، اسقف اعظم ارامنه در سالهای ۱۶۲۰ تا ۱۶۴۶ است که موسس اولین چاپخانه در ایران نیز بوده است. دین زرتشت اولین دین توحیدی ایرانیان بوده که بعد از حمله اعراب به ایران، کمرنگ شد. در چند سال اخیر، یک نمایشگاه در کنار و درون محوطه آتشکده راه اندازی شده است که درباره مفاهیم و آموزههای دین زرتشتی، تاریخ زرتشتیان از گذشته تا امروز و آیینها و مراسم زرتشتیان در آن توضیح داده شده است. در زمانهای گذشته افرادی که به نام نیکو شهرت داشتند و نزد مردم از احترام و تقربی برخوردار بودند، حتی پس از مرگ نیز فراموش نمیشدند و با ساختن مزارهای باشکوه بر آرامگاه آنان یاد و نامشان باقی میماند و مردم نیز به زیارت قبرشان میرفتند. 13 تیرماه هر سال جشن باستانی آبریزگان یا آب پاشان ( جشنی که برای گرامی داشت آب برگزار می شده و در آن مردم روی هم آب و گلاب می ریختند و شادی می کردند) با حضور شاه و درباریان، شعرا و مردم روی این پل برگزار می شده است. هرچند که درحال حاضر تلاشهایی برای برگرداندن آب به زاینده رود درحال انجام است، اما همچنان نگرانیهایی که برای تامین آب شرب و آب کشاورزی وجود دارد.