حمله قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به قلب، اغلب توسط چربی، کلسترول و سایر مواد به شکل پلاک در شریان مسدود می‌شود که منبع تغذیه قلب (شریان کرونر) را مسدود می‌کند. آسیب یا تخریب بخشی از عضله قلب می تواند منجر به انسداد جریان خون شود. حمله قلبی که انفارکتوس میوکارد نیز نامیده می شود، می تواند کشنده باشد، اما درمان در طول سال ها به طرز چشمگیری بهبود یافته است. اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید، حتما با 115 یا آمبولانس تماس بگیرید.

1- درد شدید قفسه سینه که به پشت و بازو، فک یا بالای شکم سرایت می کند.

2- درد معمولاً ماهیت فشاری دارد، اما برخی از افراد احساس گرما یا فشار در قلب نیز دارند.

3- احساس تنگی نفس یا مشکل در تنفس

4- حالت تهوع یا استفراغ

5- عرق کردن یا سرماخوردگی

6- علائم اضطراب سکته قلبی چیست؟

همه کسانی که دچار حمله قلبی می شوند علائم مشابه یا شدت علائم یکسانی ندارند. برخی افراد درد خفیفی را تجربه می کنند. دیگران درد بدتری داشتند. برخی از افراد هیچ علامتی ندارند، در حالی که برای برخی دیگر، اولین علامت ممکن است حمله قلبی ناگهانی باشد. با این حال، هر چه علائم و نشانه های بیشتری داشته باشید، احتمال حمله قلبی بیشتر می شود.

برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی رخ می دهند، اما بسیاری از افراد علائم و نشانه های هشدار دهنده ای دارند که ساعت ها، روزها یا هفته ها طول می کشد. اولین علامت هشدار دهنده بازگشت درد قفسه سینه (آنژین) است که با ورزش رخ می دهد و با استراحت بهبود می یابد. آنژین به دلیل کاهش مختصر جریان خون به قلب ایجاد می شود.

حمله قلبی وضعیتی است که در آن قلب شما به طور ناگهانی می ایستد (ایست قلبی ناگهانی، که زمانی رخ می دهد که یک نقص الکتریکی عملکرد پمپاژ قلب را مختل می کند و جریان خون را به بقیه بدن شما قطع می کند). حمله قلبی می تواند باعث ایست قلبی شود، اما این تنها علت نیست.

اگر دیدید کسی دچار حمله قلبی شده است چه باید کرد؟

اگر فردی بیهوش پیدا کردید، ابتدا با اورژانس تماس بگیرید. سپس CPR را برای حفظ جریان خون شروع کنید. فشارهای سخت و سریع روی قفسه سینه فرد - حدود 100 فشار در دقیقه. اگر در زمینه CPR آموزش دیده اید، نیازی به بررسی راه هوایی یا تنفس مصنوعی ندارید.

پیشگیری از حملات قلبی در خانه

در حالت اول و اگر بیمار هوشیار باشد:

در مرحله اول:

سعی نکنید به اورژانس بروید. با 115 تماس بگیرید. با یکی از دوستان یا اعضای خانواده تماس بگیرید. بخواهید با شما بیاید.

در مرحله دوم:

اگر پزشک قبلاً GNT را برای شما تجویز کرده است، آن را بنوشید. GNT (گلیسریل تری نیترات) به سرعت عروق کرونر را گشاد می کند. این امر با افزایش اکسیژن رسانی به قلب، درد ناشی از آنژین صدری را کاهش می دهد. این دارو به صورت اسپری یا قرص عرضه می شود. GNT 2-3 دقیقه طول می کشد تا زیر زبان شروع به کار کند. (همچنین می تواند باعث سردرد شود).

در صورتی که دارو یا قرص های GNT اثر نکرد، فوراً 300 میلی گرم آسپرین (با تجویز پزشک) مصرف کنید. آسپرین لخته شدن خون را کند می کند. بنابراین در هنگام حمله قلبی از ایجاد لخته های متعدد جلوگیری می کند. آسپرین را له کنید یا بجوید تا سریعتر جذب جریان خون شود. آسپرین 300 میلی گرمی را فقط با دارو مصرف کنید.

در مرحله سوم:

درب ورودی خانه خود را باز کنید. سپس در مکانی تنبل روبه‌دیوار یا مبلمان بنشینید (به این ترتیب: 1. در حالت نشسته به چیزی تکیه کنید. 2. بالش را پشت سر خود قرار دهید. 3. زانوهای خود را بالا بیاورید و ترجیحاً زیر آنها یک بالش یا چیز دیگری داشته باشید. همینطور. ). آرام باشید و از انجام هر کاری بپرهیزید.

در مرحله چهارم:

برای حفظ امنیت.

تا می توانید آرام باشید.

هنگامی که یک اورژانس می رسد، پزشکان اورژانس به سرعت درمان را شروع می کنند. آنها برای درمان ایست قلبی و احیای بیماران اورژانسی آموزش دیده اند و شما را در اسرع وقت به بیمارستان برسانند. هر دقیقه برای جلوگیری از آسیب جدی قلبی مهم است.
 

باید چکار کنم؟

اقدامات اولیه در انفارکتوس میوکارد

1- اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید، درنگ نکنید. فوراً با 115 یا شماره اضطراری محلی خود تماس بگیرید. اگر به آمبولانس دسترسی ندارید، از کسی بخواهید که شما را به نزدیکترین بیمارستان برساند. اگر گزینه دیگری وجود ندارد، خودتان رانندگی کنید. از آنجایی که وضعیت شما ممکن است بدتر شود، رانندگی شما و دیگران را در معرض خطر قرار می دهد.

2- نیتروگلیسیرین مصرف کنید البته اگر نسخه پزشک دارید.

3- در صورت توصیه آسپرین مصرف کنید. مصرف آسپرین در هنگام حمله قلبی می تواند آسیب قلبی را کاهش دهد. آسپرین می تواند با سایر داروها تداخل داشته باشد، بنابراین از مصرف آسپرین خودداری کنید مگر اینکه پزشک یا اورژانس به شما بگوید.
 

مراجعه به سایت: https://pezeshke-shahr.com/قلب-و-عروق/پزشک-متخصص-قلب-در-شیراز/